6.10.2013 – Výběrová soutěž pro MČR stopařů 2013

Rebel splnil podmínky a nominoval se tento rok na Výběrovou soutěž pro Mistrovství ČR stopařů 2013, která se konala 5.10.2013 ve Volenicích. 
Přesto, že zkoušku FH2, která je podmínkou k přihlášce na VS stopařů, složil Rebel již v r. 2011, další dva roky jsme věnovali přípravě na tuto událost, abychom si byli jistí, že jsme na takovou akci dobře připravení. A čekání se určitě vyplatilo. 
Stopuje se dle řádu IPO, podle vrcholové zkoušky FH2. Stopa je velmi náročná. 
Každoročně se kvalifikuje maximálně 50 psů z celé České Republiky. 
Konkurence je obrovská, Rebel se ve Volenicích setkal například s úřadujícím Mistrem ČR stopařů r. 2012 i s Mistrem ČR r. 2011… 
Na stopu jsme nastupovali tradičně jako poslední, nervozita byla veliká, ale s výsledkem jsem velmi spokojená. Samozřejmě, že dodatečně člověka zamrzí chyby, které ho stály cenné body, ale Rebel vypracoval stopu velice slušně, kromě jedné i když velké chyby na jednom ostrém lomu, byla stopa vypracována velmi jistě .. 
Oblouk, křížení ani předměty mu nezpůsobily žádné problémy. Po ukončení stopy si vysloužil aplaus z řad diváků, zřejmě nikdo nečekal, že by ridgeback byl schopný stopu vypracovat ..
Bohužel, Rebelovi jsem to hodně pokazila já, když chyby psovoda stály Rebela na stopě mnoho bodů.. (povel navíc, chybná manipulace na předmětu..) Tato zbytečná srážka bodů mě mrzí, ale chybama se člověk učí..
Rebelovi slibuju, že já se příště určitě polepším.. 
Celkový součet bodů pro naši stopu byl 81 bodů, celkové 4. místo na Výběrové soutěži pro MČR stopařů! 
Jsem extrémně pyšná, že je Rebel schopný prezentovat se se ctí na takové prestižní akci .. 
Byla to premiéra moje, premiéra Rebela i premiéra pro plemeno rhodesian ridgeback na republikové úrovni a rozhodně jsme i na poprvé ukázali, že Rebel umí.. 
Rebel je momentálně cca 30.-35. nejlepší stopař v České Republice a to je hodně slušný výkon! 
A příští rok – příští rok do toho šlápnem znovu ! Motivace je veliká.. a už teď se moc těšíme.

 


 

Komentáře nejsou povoleny.